5 Tips när man ska ringa rörmokare

Ska ni renovera eller bygga ett nytt vårutrymme? Eller kanske installera en ny värmepump? Då är det bra att anlita en rörmokare. Tänk på att om du själv drar rör osv kan det bli problem längre fram med din försäkring. Vi har 5 Tips när man ska ringa rörmokare i Göteborg.

5 Tips när man ska ringa rörmokare

Var ute i god tid

Inom många hantverksyrken råder det idag brist på personal och det gäller även rörmokare. Var därför ute i god när ni ska ta in offerter från rörmokare. Vissa perioder kan det vara upp till 3 månaders väntetid.

Ta in offerter och referenser

Tänk på att ta in offerter från flera rörmokare så ni kan jämföra priser. Med de rörmokare som ni är intresserade av att anlita bör ni be att få referenser. Ring till tidigare kunder och kolla om de är nöjda.

Tänk på försäkringar

Kolla gärna med rörmokaren som ni ska anlita så att de har en allrisk och ansvarsförsäkring. Det kan också vara bra att ni själva kontaktar det bolag som ni använder för att försäkra er bostad.

Glöm inte ROT och moms

För att era offerter ska bli så korrekta som möjligt är det viktigt att rörmokaren har med både moms och ROT-avdrag i priset. Ni kan göra ROT-avdrag på 30% av arbetskostnaden men max 50 000 kr per person och år.

Skriv ett avtal

När ni har valt er rörmokare är det bra om ni skriver ett avtal. I avtalet bör ni har med pris, vad som ska göras och när arbetet ska vara klart. Avtalet kommer vara till skydd för er båda.